Adrian Pintea, Directorul APIA: Plăți virate fermierilor, crescătorilor de animale!

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță acum, în jurnalul săptămânal al fermierului, ce plăți au fost transferate săptămâna trecută în conturile fermierilor, crescătorilor de animale.
„Sunt zile de foc și pământul este însetat, arșița mistuie culturi, lasă râuri mari fără apă, iar fermierii noștri au nevoie mai mult ca oricând de încurajări și, mai important, de întregul nostru sprijin!
Astfel, am efectuat plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, diferența aferentă cantităților de motorină utilizate în perioada 01 ianuarie – 31 martie 2022 (trimestrul I/2022), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
Valoarea ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare este de 27.894.255 lei pentru un număr de 12.871 beneficiari și o diferență de cantitate de motorină determinată cu acciza redusă de 17.113.093,168 litri.
Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2022 este de 1,630 lei/litru.
De asemenea, efectuăm plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna mai 2022.
Suma autorizată la plată este în valoare de 1.436.330,52 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.
Prin tot ceea ce întreprindem, suntem și rămânem alături fermierilor noștri, în slujba cărora ne desfășurăm activitatea!” A anunțat șeful APIA, pe pagina sa Facebook.
Surse: APIA; Agroinfo

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *