Adrian Pintea – mesaj pentru fermierii crescători de animale !

Adrian Pintea – mesaj pentru fermierii crescători de animale !
 
Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, le transmite acum fermierilor, crescătorilor de animale noutățile legate de plata subvențiilor APIA.
 
„Încă o săptămână în care ne-am organizat eficient, astfel încât să reușim să îndeplinim tot ceea ne-am propus în sprijinul fermierilor noștri.
 
Lucrând constructiv, timpul zboară și iată că am ajuns din nou la final de săptămână. Și, fiindcă mai e încă timp până să intrăm efectiv în week-end, haideți să-l valorificăm în mod util, trecând în revistă activitățile ultimilor zile.
Reamintim fermierilor că la data de 16 mai 2022 se încheie Campania pentru depunerea Cererilor Unice de Plată. 490.967 de fermieri au depus până la acestă dată Cereri Unice de Plată în Campania 2022, suprafața solicitată fiind de 3.294.224,47 de hectare.
 
APIA a autorizat la plată începând cu 18 octombrie 2021 și până astăzi, 15 aprilie 2022 suma de 2,75 miliarde de euro pentru măsurile implementate din FEGA, FEADR și bugetul național.
 
Totodată, prin centrele județene ale APIA, efectuăm plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna februarie 2022. Suma autorizată la plată este în valoare de 1.279.640 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Într-un alt registru, readuc în atenție importanța respectării normelor privind ecocondiționalitatea. Astfel, ignorarea acestor prevederi conduce la reducerea plăților sau excluderea de la plata sprijinului acordat de APIA!
 
🌞Și o altă veste bună: până pe 2.05.2022 inclusiv, primim și cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină aferente trimestrului I al anului 2022. Acest ajutor de stat se acordă sub formă de rambursare ca diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse și are o valoare unitară de 1,630 lei/litru, în conformitate cu HG nr. 146/2022.
 
Gândim și alte activități care să vină în întâmpinarea așteptărilor fermierilor noștri. Detalii în curând. Până atunci, să faceți din week-end sărbătoare, cu gând bun și oameni dragi alături!” Îi anunță șeful APIA pe fermieri, crescători de animale.
#bovisib #agnita #sibiu #apia #Fonduri #subventii #animale

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *