Agentia-Nationala-pentru-Zootehnie-avertizeaza-crescatorii-de-animale

Agentia Nationala pentru Zootehnie avertizeaza crescatorii de animale!

Agentia Nationala pentru Zootehnie (ANZ) avertizeaza crescatorii de animale ca sunt sanctiuni dure care merg pana la inchisoare cu executare pentru falsificarea originii animalelor. AGROINFO a anuntat fermierii ca a fost promulgata Legea zootehniei. In urma anuntului nostru, ANZ ne-a transmis un comunicat despre intrarea in vigoare a acestei legi.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 16 ianuarie 2019, mult asteptata Lege a Zootehniei, deoarece in anul 2014, Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a respins  aceasta lege.

Camera Deputatilor a dezbatut si adoptat, anul trecut, amendamentele la acest act normativ. Potrivit raportului adoptat de Comisia de Agricultura a Camerei Deputatilor, Legea Zootehniei are ca obiect de reglementare instituirea unui cadru juridic unitar in  domeniul zootehniei.

DETALII AICI: LEGEA ZOOTEHNIEI INTRA IN VIGOARE! IOHANNIS A SEMNAT DECRETUL DE PROMULGARE!

Asteptata de toti operatorii din zootehnie, aceasta lege vine sa  reglementeze cresterea si exploatarea, ameliorarea, reproductia si alimentatia, conservarea resurselor genetice la speciile de animale de interes zootehnic, precum si conservarea patrimoniului zoopastoral.

Acest act normativ vizeaza cresterea si ameliorarea animalelor, avand ca scop asigurarea continuitatii desfasurarii acestor activitati la un nivel superior, mentinerea si sporirea valorii de ameliorare si a diversitatii genetice a animalelor.

De asemenea, aduce o serie de reglementari pentru societatile de ameliorare , asociatiile de crescatori care conduc programele de ameliorare, dar care detin animale si care doresc sa aiba acces la inchirierea pasunilor din localitate.

DETALII AICI: Lege! Atribuirea directa a pasunilor! ce conditii trebuie sa indeplineasca crescatorii de animale?

Material realizat de si publicat pe www.agroinfo.ro

Related Posts