Anuntul-Guvernului-Creste-subventia-pentru-fermieri

Anuntul Guvernului: Creste subventia pentru fermieri!

Guvernul a aprobat vineri, 29 martie 2019, in sedinta, suma de 580 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura. Pentru anul 2019, cuantumul sprijinului financiar creste la 1,7964 lei/litru motorina.

Pentru asigurarea continuarii aplicarii schemei de ajutor de stat in anul 2019, se completeaza prevederile art.10 din H.G. nr.1174/2014, cu un alineat nou, alin.(6), care cuprinde suma de 580.000.000 lei alocata pentru plata ajutorului de stat, ce se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Pentru anul 2019, cuantumul sprijinului financiar este de 1,7964 lei/litru motorina.

Pentru anul 2018, fermierilor romani li s-a decontat pentru motorina folosita in agricultura 1,7385 lei/litru.

Schema de ajutor de stat se aplica incepand cu anul 2015 prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate, care se acorda sub forma de rambursare.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura sunt: producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care exploateaza terenuri agricole/detin, cresc sau exploateaza animale, individual sau in forme de asociere; organizatiile si federatiile de organizatii de imbunatatiri funciare; organismele/organizatiile de cercetare, respectiv universitatile, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, se arata in comunicatul Ministerului Agriculturii.

Material realizat de si preluat de pe www.agroinfo.ro

Foto credit www.guv.ro si www.pexels.com

Related Posts