APIA vine în sprijinul fermierilor prin facilizarea accesului la credite !

NOU PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, noul program de sprijin de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale. Noul program a fost botezat: De trei ori subvenția APIA. Șeful MADR a precizat că startul programului este dat pe 20 iulie 2022.
„Fermierii mi-au solicitat sprijin: domnule ministru, facilitați-ne drumul spre credite, dați-ne posibilitatea să luăm credte rapid că noi nu ne oprim din activitate, ei trec peste momente grele, în condiții grele, ca să asigure pâinea țării.
Am luat legătura cu specialiștii din minister, ne-am așezat la masa de lucru să elaborăm un produs care va fi operațional săptămâna viitoare, pe data de 20 iulie se pot duce fermierii la CEC și la Fondul de Garantare a Creditului Rural. (…)
Am purces la realizarea programului De trei ori subvenția. Știm că primim de la UE subvenția pe suprafață (pe hectar n.r.), este sigură, vine la timp, este un spriin garantat, uniform.
Acest sprijin care vine în fiecare an ne-a dat posibilitatea să avem garanția că acest program are șansă și este ancoră de sprijin pentru fermieri.
Fermierul primește de la APIA adeverință conform căreia prin analiza de la APIA, rapid, imediat, în sistemul pe care l-au pus la punct, APIA poate să vadă ce sumă are fiecare fermier, ce drepturi pentru suprafețele pe care le cultivă. Cu această adeverință, care înseamnă valoarea (subvenției APIA pe hectar n.r.) atribuită într-un an, va putea să angajeze un credit de 3 ori mai mare decât suma respectivă. (…)
Fermierul încheie la bancă un contract susținut prin garanția Fondului rural, 80%.
Cu siguranța că acest credit poate fi returnat. De ce? Pentru că ai subvenția. Un multiplu de 3 ani al subvenției APIA anuale pe suprafață. (…) Dobânda de 2%, stabilă”, a anunțat ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, la ora 17, la Ministerul Agriculturii.
Sursa APIA; Agroinfo

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *