Cea-mai-mare-expozitie-de-agricultura-din-vestul-tarii-implineste-30-de-ani

Cea mai mare expozitie de agricultura din vestul tarii implineste 30 de ani! AGROMALIM 2019 se desfasoara in perioada 12-15 SEPTEMBRIE, la EXPO ARAD.

Vizitatorii s-au obisnuit ca la inceputul toamnei sa gaseasca in targul de la Arad ultimele noutati din domeniul tehnicii agricole utilizate in fermele de cultura a plantelor si cele de crestere a animalelor. Cei mai importanti producatori si comercianti de masini, echipamente si utilaje agricole care activeaza pe piata din Romania vor fi prezenti si in acest an la Expo Arad, oferta acestora acoperind nevoile tuturor fermierilor, indiferent de tipul exploatatiei pe care o detin si de marimea acesteia.

250 de expozanti din Romania si din strainatate vor expune tehnologii, masini si utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de crestere si furaje pentru animale, medicamente si instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentara, produse agroalimentare, tehnica de ambalare, servicii de consultanta, reviste, carti si cataloage de specialitate.

ZOOTEHNIA, un CONCEPT INTEGRAT – GENETICA, TEHNOLOGIA si DESFACEREA garanteaza plusvaloare in ferme

O echipa profesionista de la Asociatia Crescatorilor de Vaci „Baltata Romanesca” Tip Simmental (ACVBR Sim) si partenerii sai (Semtest Craiova, Asociatia Generala a Crescatorilor de Taurine din Romania, Asociatia Crescatorilor de Taurine Bruna – Schwyz si organizatiile de control al performantelor la lapte si carne) va asteapta la Agromalim 2019.

Vor fi prezentari despre genetica si ameliorare realizate de catre specialisti de la Agentia Nationala pentru Zootehnie (ANZ), Institutul de Biologie si Nutritie Animala, ACVBR Sim, tehnologie – „Boutiqueul Fermierului”, piata de desfacere, organizare ACVBR Sim, bonitare, siguranta sanitar veterinara – preventie, tratamente, recomandari.

Vineri, 13 septembrie si sambata, 14 septembrie, vizitatorii pot participa la concursuri, iar cei care vor sti sa raspunda corect la intrebarile legate de activitatea din fermele de crestere a taurinelor vor castiga 18 premii, constand in VIZITA IN FERME si UNITATI DE PRODUCTIE DIN UNGARIA sau AUSTRIA, oferite de catre ACVBR Sim.

Duminica, 15 septembrie, alti 18 vizitatori pot fi fericitii castigatori ai unor premii oferite ACVBR Sim si partenerii sai.

CRESCATORII DE OVINE, prezenti si in acest an la AGROMALIM

Sectorul de ovine este organizat in parteneriat cu Asociatia Crescatorilor de Ovine ,,PASTORUL CRISANA” Arad, asociatie acreditata pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Turcana si cu Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine ,,MIORITA” Chisineu Cris, asociatie acreditata pentru conducerea Registrului Genealogic al raselor Tigaie si Merinos Transilvanean.

Cu sprijinul cadrelor didactice de la USAMVB Timisoara vor fi expuse comparativ avantajele fiecarei rase, vor avea loc prezentari pe teme legate de sisteme de crestere si bunastare a ovinelor, vor fi dezbatute si oferite solutii la problemele cu care se confrunta crescatorii de ovine.

DEMONSTRATII si CONCURSURI PENTRU VIZITATORI

AGROMALIM continua parteneriatul initiat in anul 2016 cu specialistii din cadrul Pavilionului de Mecanizare „George Bungescu” de la USAMVB „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara.

CONCURSUL DE INDEMANARE CONDUCERE TRACTOR s-a bucurat de succes la editiile precedente, de aceea si in acest an cei interesati sunt invitati sa participe.

Program concurs:

 • Joi, 12 septembrie: orele 14.00 – 16.00
 • Vineri, 13 septembrie, sambata, 14 septembrie: orele 11.00 – 13.00
 • Duminica, 15 septembrie: orele 11.00 – 13.00

DEMONSTRATII CU INCARCATOARE FRONTALE pentru manipularea furajelor si alte activitati in ferma

Program demonstratii:

 • Joi, 12 septembrie: orele 16.00 – 18.00
 • Vineri, 13 septembrie, sambata, 14 septembrie: orele 14 – 16
 • Duminica, 15 septembrie: orele13.00 – 15.00

Zilnic, vor avea loc DEMONSTRATII CU ROBOTUL „BANAT” – Echipa care se ocupa de dezvoltarea robotului a participat anul acesta la concursul „Field Robot Event” in Germania, concurs la care a ocupat un merituos loc IV la proba „Free Style”.

CONFERINTE si WORKSHOP-URI pe teme de interes pentru fermieri

Joi, 12 septembrie

– Brokeraj EEN – intalniri de afaceri intre firme din Romania si din strainatate

Vineri, 13 septembrie

 • Conferinta FNGAL – GAL – urile, promotor al dezvoltarii rurale
 • Managementul sustenabil al bioresurselor in economia circulara – Dr. Teodor Vintila, inginer biotehnolog, Sef de lucrari la USAMVB „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara
 • Cum influenteaza noile schimbari climatice lucrarile din agricultura si utilizarea tehnicii agricole – Conf. dr. ing. Sorin Tiberiu Bungescu, Conf. dr. ing. Radu Ilea, Conf. dr. ing. Daniela Popa, USAMVB „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara
 • Sprijinirea agricultorilor romani – Misiunea Permanenta a Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA Bucuresti – Dr. ing. Vladut Nicolae – Valentin, Dr. ing. Caba Ioan Ladislau , Drd. ing. Laza Evelin – Anda – INMA Bucuresti – Sucursala Timisoara
 • Procesul tehnologic de uscare a plantelor medicinale pe intelesul tuturor – Dr. ing. Caba Ioan Ladislau, Drd. ing. Laza Evelin – Anda, INMA Bucuresti Sucursala Timisoara
 • Studii si cercetari referitoare la procesul tehnologic de extragere a uleiurilor volatile din plantele medicinale – Drd. ing. Laza Evelin – Anda, Dr. ing. Caba Ioan Ladislau – INMA Bucuresti – Sucursala Timisoara/Romania

Sambata, 14 septembrie

 • Seminar National SheepNet – Productivitatea ovinelor prin networking – Ludovic Cziszter
 • Intalnirea asociatiilor de agricultori din bazinul Carpatic

PARTENERI AGROMALIM 2019

 • USAMVB „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara
 • Asociatia Crescatorilor de Vaci „Baltata Romaneasca” Tip Simmental
 • Asociatia Crescatorilor de Ovine ,,Pastorul Crisana” Arad
 • Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine ,,Miorita” Chisineu Cris
 • Asociatia Crescatorilor de Animale Arad
 • Oficiul Judetean de Zootehnie Arad

Cu sprijinul:

 • Agentia Nationala Pentru Zootehnie „Prof Dr. G. K. Constantinescu”
 • Romexpo SA Bucuresti
 • Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Arad

REVISTA FERMA este partener media al AGROMALIM 2019. Va asteptam la standurile noastre din cadrul AGROMALIM! Detalii AICI: CONCURS. Cautam oameni de coperta, la AGROMALIM!

Material realizat de si preluat de pe www.revista-ferma.ro