Guvernul-mareste-sprijinul-pentru-acciza-la-motorina-in-agricultura.

Guvernul mareste sprijinul pentru acciza la motorina in agricultura

In Sedinta Guvernului din data de 2 octombrie 2019 a fost aprobata o Hotarare care modifica HG nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.

Prin prezentul act normativ se completeaza lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat ce vizeaza institutele/statiunile de cercetare-dezvoltare, eliminandu-se astfel situatiile discriminatorii privitoare la  institutele care au ca obiect de activitate testarea si inregistrarea soiurilor la accesarea schemei de ajutor, incepand cu anul 2020.

De asemenea, va creste suma alocata pentru plata ajutorului de stat in anul 2019, de la 580.000.000 lei la 595.606.000 lei. Aceste modificari vizeaza includerea institutelor care au ca obiect de activitate testarea si inregistrarea soiurilor in categoria beneficiarilor schemei de ajutor de stat prin reducerea accizei la motorina utilizata si completarea resurselor financiare necesare pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie-iunie 2019.

Impactul financiar este de 15.606.000 lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2019.

Material realizat de si preluat de pe www.agro-tv.ro

Foto credit www.pexels.com