Încă un eveniment gastronomic de excepție – Bălțată Românească

Suntem bucuroși să vă povestim despre cel mai recent eveniment de promovare ”Bălțată Românească”, pe care l-am organizat în Agnita, împreună cu – Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Hărman-Brașov, Cooperativa Agricolă Transilvania Cluj-Napoca și Asociația Crescătorilor de Taurine de Carne din Transilvania.
Sunt atât de multe de spus, încât nu le putem cuprinde pe toate într-un singur articol, de aceea vor fi mai multe.
Astăzi vrem să vă povestim despre ”Bălțată Românească” cât și despre Chef Maestrul Liviu Preda, care ne-a încântat cu tot felul de preparate pregătite din carne 100% românească provenită de la Bălțată Românească.
Dincolo de gustul, culoarea și prețul cărnii rezultate, credem că cea mai notabilă calitate a rasei ”Bălțată Românească”, o reprezintă faptul că este 100 % românească, provenită din fermele din jurul nostru.
În materie de gust și versatilitate, carnea de la Bălțată Românească este de un rafinament aparte.
Părerile tuturor participanților au fost unanime: Carnea de Bălțată Românească este un deliciu culinar egal sau chiar superior multor alte rase cu pretenții din exteriorul țării.
Și atunci de ce să nu folosim ce este al nostru???
Indiferent de felul sortimentelor pregătite de Chef Liviu Preda, carnea de Bălțată Românească a încântat pe toți participanții la acest eveniment gastronomic, farfuriile acestora find reumplute de multe ori 😀
”Ne-am propus să arătăm beneficiile consumului acestui sortiment de carne românesc şi să creştem considerabil comercializarea acestuia în ţară”, precizează Nicolae Stîngă (Asociația Bovisib).
Totodată asociațiile de fermieri implicate oferă sprijin logistic și financiar pentru popularizarea printre fermieri a acestei rase românești de excepție, considerate pe bună dreptate ”Perla Zootehniei Românești”.
Chef Liviu Preda 🔪
S-a ridicat încă o dată la înălțimea renumelui său.
Câștigător a numeroase premii interne și internaționale, foarte bun implementator de servicii gastronomice de excepție, specialist în ingineria meniului… Chef Liviu Preda a încântat din nou.
Indiferent că a fost vorba de răcituri, gulaș, friptură, hamburger sau altele… preparatele pregătite din carne Bălțată Românească au ”convins” pe toată lumea prezentă. Bălțata Românească și-a câștigat noi admiratori, astfel că în cadrul evenimentului s-au pus bazele unor noi parteneriate pentru dezvoltarea acestei extraordinare rase românești.
A sosit timpul să promovăm și să folosim ceea ce este al nostru.
Va urma…

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *