Mesaj ”Informare” APIA !

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.
 
„Săptămâna care s-a încheiat a fost un adevărat maraton care a debutat luni, zi în care am încheiat cu succes Campania de primire a Cererilor Unice de Plată aferentă anului în curs.
 
Îi felicit pe colegii mei din toate centrele județene și locale, care printr-un efort susținut au primit in Campania curentă 778.552 de cereri, pentru o suprafață totală de 9.902.113 de hectare!
 
Tot luni (16 mai n.r.) am demarat autorizarea la plată pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal, aferente Campaniei 2021.
Iar de marți am reluat seria conferințelor de informare a fermierilor demarată de APIA, pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate de AFIR către APIA.
 
Primul popas l-am făcut la Piatra Neamț unde, efortului nostru de a veni in mijlocul fermierilor cu informații detaliate care să le faciliteze accesul la fondurile europene s-au alăturat și importante oficialități locale, respectiv domnul Vasile-Adrian NIŢĂ, prefectul județului Neamț, domnul Sorin BRAȘOVEANU, administrator public din partea Consiliului Județean Neamț și domnul Sorin POTOLEA, reprezentant al Primărei Piatra Neamț, care i-au asigurat pe fermieri că pot conta pe sprijinul autorităților locale.
 
Apoi am ajuns și la Țifești, în județul Vrancea. Și de această dată ne-am bucurat de prezența celor mai importante oficialități locale, respectiv a prefectului județului Vrancea, domnul Nicușor Halici și a președintelui consiliului județean Vrancea, domnul Cătălin Dumitru TOMA, care au ținut să transmită fermierilor vrânceni, beneficiari ai fondurilor europene, toată susținerea administrației locale.
Vă informez cu bucurie că și în această sesiune sălile au fost pline, de altfel, ca peste tot în țară, interesul manifestat pentru aceste forme de sprijin fiind unul crescut.
 
Închei cu speranța că ați avut o săptămână cel puțin la fel de plină de realizări profesionale!” A scris șeful APIA pe pagina sa Facebook, la finalul săptămânii.
Sursa APIA; Agroinfo

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *