Oficial MADR ACUM: ANT bovine intră la plată! Cuantum cap animal și tonă lapte!

Ajutorul național tranzitoriu vaci de lapte, ANT 7, și ajutorul național tranzitoriu vaci carne, ANT 8, intră de astăzi la autorizarea la plată, a anunțat oficialul MADR Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. 

„Știu că este așteptat, foarte multe întrebări primesc și eu la minister. Da, colegii de la APIA au reușit și au finalizat toate controalele administrative, de asemenea și dezvoltarea sistemului informatic pentru plata ANT pentru zootehnie. Știm că acestea au mai rămas de plată din campania 2023. Astfel că undeva de joi după-amiază, vineri o să înceapă autorizarea la plată, astfel că, așa cum am mai spus și-n alte intervenții, până-n data de 15 aprilie acești fermieri vor fi autorizați la plată. Astfel că va începe și plata acestora și să vă spun, exclusivitate, în primul rând de ce a durat atât, pentru că domnul ministru Barbu a dorit ca plata acestora, dacă ne referim la bovine știm că se plătesc la data de referință 2018, dar am vrut ca banii cei mai mulți să-i primească acei fermieri care au efectiv animalele în exploatațiile lor.

Astfel că s-a finalizat și, cum vă spuneam, în exclusivitate, va fi undeva ANT 7 vaci lapte la 30 de euro (tona de lapte n.r.), iar pentru bovină (carne n.r.) la 97 euro/cap animal. Astel că aceste plăți, Ministerul Agriculturii ae fondurile necesare și sumele în buget, astfel conturile APIA vor fi alimentate în funcție de autorizările pe care aceștia le fac. Acești bani sunt din bugetul național, Guvernul României a asigurat aceste fonduri, astfel că, în foarte scurt timp, vor vedea fermierii banii efectiv în conturile lor,” a anunțat Adrian Pintea, secretar de stat MADR. miercuri seara, 3 aprilie 2024, la Agricultura la Raport, Agro TV. 

Sursă:MADR; Agroinfo