Se pare că ce e ”vechi” ca ”noul” vine… Petre Daea din nou ministru al agriculturii !

Miercuri, conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii.
„În Comitetul Politic Naţional am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă, un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au fermierii, agricultorii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Şi mă bucur mult că toţi colegii – a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la primul-ministru, după care cunoaşteţi procedurile”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.
Pe 28 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, cu 251 de voturi ‘pentru’ şi 25 ‘împotrivă’. Anterior, în data de 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministru al Agriculturii. Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.
Petre Daea: „Nu este posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată”
Ministrul nominalizat la Agricultură spune ca în zonele în care au existat sisteme de irigații situația nu e atât de gravă și e nemulțumit că finanțarea irigațiilor nu a fost inclusă în PNRR.
„Sigur, domnul Barna de la Mediu se referă la seceta pedologică. În sistemul de irigații culturile sunt bune și asta datorită celor două măsuri excepționale pe care le-a luat ministrul Chesnoiu: acordarea gratuită a apei până la stațiile de punere în presiune și punerea sub presiune a apei de la stațiile din unitățile hidraulice cu reducerea energiei până la 50%.
Nu am înțeles de ce foștii miniștrii nu au putut să prezinte Comisiei Europene acel interes formidabil pentru Europa și pentru România – că am spus-o foarte clar – România este semnatară a pactului privind Europa verde și nu este posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată”, a mai spus Petre Daea.

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *