Subventii APIA pentru BOVINE: Cuantumurile ANT pentru vaca de lapte si de carne

Subventii APIA pentru BOVINE: Cuantumurile ANT pentru vaca de lapte si de carne!

Subventia APIA pentru bovine – cuantumurile finale pe cap de vaca de lapte sau de carne! Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a stabilit Ajutorul National Tranzitoriu (ANT) pentru bovine, cuantumurile pe cap de animal ce vor fi achitate crescatorilor pentru anul de cerere 2018! Subventiile pentru crescatorii de vaci de lapte sau de carne sunt asteptate de toti crescatorii iar Agrointeligenta-AGROINTEL.RO a aflat ce sume sunt achitate pe cap de animal.

Ajutorul National Tranzitoriu ANT 7 lapte: 16,5777 euro/tona de lapte adica 77,31 de lei/tona de lapte;

Ajutorul National Tranzitoriu ANT 8  carne: 76,0774 euro adica 354,80 de lei/cap de animal.

Pentru anul 2017 crescatorii de vaci au primit 88,6852 euro/cap pentru ANT 8 si 22,1885 euro/tona pentru tona de lapte.

Banii sunt platiti de APIA de la bugetul de stat la cursul de 4,6638 de lei pentru un euro. ANT carne se achita tuturor crescatorilor, indiferent de numarul de animale detinute, dar respectand data de referinta din 2013.

In afara de sumele achitate pentru zootehnie, fermierii care cresc bovine primesc si subventiile pentru suprafetele agricole lucrate sau pentru pasuni si pajisti permanente, conform celor declarate in cererea depusa la APIA in 2018.

Fermierii din sectorul zootehnic trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: sa detina exploatatii inregistrate in RNE, in care sa existe cel putin un animal identificat in conformitate cu legislatia sanitara veterinara in vigoare din speciile bovine; solicitantul sa fi livrat si/sau vandut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte in anul de referinta; (ANT bovine lapte), solicitantul sa fi detinut un efectiv de minimum 3 capete bovine cu varsta de minimum 16 luni la data de referinta, inregistrate in RNE; (ANT bovine carne).

Material realizat de si preluat de pe www.agrointel.ro