Toate-terenurile-agricole-vor-fi-controlate-incepand-de-luna-viitoare

Toate terenurile agricole vor fi controlate incepand din luna iunie!

Controale in teren incepand cu luna viitoare, luna iunie. Din acest an a intrat in vigoare legea care ii obliga pe detinatorii de terenuri agricole sa combata Ambrozia, o buruiana considerata extrem de periculoasa pentru sanatatea umana din cauza potentialului alergen puternic. Astfel, din luna iunie vor demara controale in lant iar fermierii care detin terenuri infestate cu ambrozie risca amenzi de pana la 20.000 lei.

“Incepand de anul acesta se aplica legislatia privind obligativitatea tuturor proprietarilor de terenuri sa starpeasca buruiana. Nu doar populatia are obligatii in acest sens, ci si autoritatile publice. Primariile trebuie sa identifice zonele infestate si sa aduca la cunostinta proprietarilor obligatia sa distruga ambrozia”, a declarat pentru Bihoreanul, seful Directiei pentru Agricultura Judeteana Bihor, Nicolae Hodisan.

Potrivit directorului, primele controale, care se vor solda cu avertismente vor avea loc in luna iunie. “Primele controale vor incepe in iunie. Contravenientii vor fi sanctionati cu avertisment si vor primi un termen de conformare. Cel de-al doilea control va fi facut de Directia pentru Agricultura, iar cei care nu s-au conformat vor fi pasibili de amenda”, a spus Hodisan.

CITESTE MAI MULT AICI

Material (text si imagine) realizat de si preluat de pe www.agrointel.ro