Adrian Pintea APIA: Atenție, fermieri, crescători animale, ULTIMA săptămână !!!

Ultima săptămână în care fermierii, crescătorii de animale pot să depună cereri pentru subvențiile APIA, aferente acestui an, fără penalități. Așa cum i-a obișnuit deja pe fermieri directorul general APIA, Adrian Pintea, prezintă, la sfârșitul fiecărei săptămâni, un jurnal al activităților de la APIA.
„Mai e puțin din săptămâna aceasta, dar și până pe 16 mai, termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată pentru Campania 2022. Până acum 663.999 de fermieri au depus cereri la APIA, suprafața solicitată la plată fiind de 6.225.463, 79 de hectare.
Mijlocul acestei săptămâni ne-a găsit în mijlocul fermierilor, pentru a promova măsurile de sprijin delegate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.
Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăți pentru angajamente de silvomediu.
După ce a debutat luni în județul Brăila, seria conferințelor pe care le organizăm în această perioadă a continuat cu cea din județul Constanța, reunind fermieri beneficiari ai fondurilor europene destinate agriculturii.
Ne-am propus creșterea interesului fermierilor față de măsurile de sprijin financiar gestionate prin PNDR, pentru a valorifica optim oportunitățile de dezvoltare rurală.
Ambele evenimente s-au bucurat de prezența unor importante oficialități locale, care au transmis mesaje de susținere fermierilor prezenți. Le mulțumesc gazdelor noastre pentru implicare și pentru spijinul pe care ni l-au oferit!” A postat pe Facebook, la sfârșitul săptămânii trecute, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.
Sursa: APIA; Agroinfo

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *