Costul-de-finantare-al-fermierilor-romani-trebuie-sa-fie-la-fel-ca-in-Europa

„Costul de finantare al fermierilor romani trebuie sa fie la fel ca in Europa”

Statul va acoperi diferenta dintre media finantarilor din Europa si costul de finantare din Romania, pentru toti cei care fac agricultura, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, la Forumul Agricultorilor, informeaza Agerpres.

„Omul care face agricultura in Romania, ca face business, trebuie sa aiba acelasi cost de finantare pe care il au ceilalti in afara tarii, adica costul de finantare al dvs., al fermierilor, trebuie sa fie acelasi ca al unuia din Franta sau din alta tara pe zona de agricultura. Costul fermierilor trebuie sa fie acelasi, nu mai mare, si pentru asta statul, la asta lucram la Finante, vom sprijini diferenta dintre media finantarilor din Europa cu costul de finantare din Romania. Diferenta aceasta poate sa vina statul sa o sprijine, pentru ca asta este un tratament corect intre toti cei din piata asta mare europeana si in aceasta familie mare europeana in care, chipurile, toti traim fericiti. Dar fiecare pentru el. Va asigur de acest lucru, pentru ca asa este corect, sa fie in acest fel. Nu trebuie sa fim nationalisti ca sa gandim in felul acesta. Trebuie doar sa fim corecti pentru cei din tara noastra”, a afirmat seful de la Finante.

„Forumul Agricultorilor – bilant si perspective”, eveniment organizat de Ministerul Agriculturii, impreuna cu Casa de Comert Unirea si Confederatia Meridian, este in desfasurare la Romexpo, unde, potrivit organizatorilor, au venit in jur de 11.000 de fermieri din toate colturile tarii.

Material realizat de si preluat de www.bursa.ro