Reguli-ANSVSA-stricte-pentru-crescatorii-de-ovine-caprine-si-bovine

Reguli ANSVSA stricte pentru crescatorii de ovine, caprine si bovine!

ORDIN ANSVSA. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) stabileste, printr-un proiect de Ordin, publicat pe pagina sa oficiala, reguli stricte pentru crescatorii de ovine, caprine si bovine. ATENTIE! In exploatatiile comerciale, autorizate/inregistrate pentru cresterea altor specii de animale, este interzisa cresterea porcinelor!

Proiectul de Ordin care stabileste norme de biosecuritate pentru cresterea porcinelor, fixeaza reguli aspre si pentru crescatorii de animale din alte specii, ovine, caprine sau bovine.

REGULI CRESCATORI DE OVINE, CAPRINE SI BOVINE

Fiecare detinator de animale are obligatia de a colabora cu medicul veterinar de libera practica imputernicit, in vederea identificarii si inregistrarii animalelor din speciile bovine, ovine si caprine din exploatatia sa.

Fiecare detinator de animale achizitioneaza, direct de la un furnizor primar sau de la un furnizor secundar, mijloacele de identificare necesare identificarii animalelor din speciile bovine, ovine si caprine detinute.

Fiecare detinator de animale are obligatia de a notifica medicului veterinar de libera practica imputernicit orice intentie de miscare a animalelor din speciile bovine, ovine si caprine; in acest scop, solicita medicului veterinar de libera practica imputernicit eliberarea formularului de miscare.

Numai animalele inscrise in formularul/documentul de miscare pot fi mutate dintr-o exploatatie in alta, inclusiv cele avand drept destinatie un abator, in vederea taierii; circulatia porcinelor dintr-o exploatatie nonprofesionala cu porcine catre o alta exploatatie, fie ea si un abator, este interzisa.

La iesirea animalelor din speciile bovine, ovine si caprine, catre alta exploatatie, formularul de miscare albastru – matca si cupon.

La intrarea in exploatatie a animalelor provenite din unitati documentul de miscare exemplarele albastru si negru; in cazul exploatatiei nonprofesionale cu porcine, formularul de miscare porcine vii sau documentul de miscare, exemplarele albastru si negru, dupa caz.

CITESTE MAI MULT AICI

Material realizat de si preluat de pe www.agroinfo.ro

Foto credit www.pexels.com