Subventii-bovine-2020-Numarul-minim-de-vaci-de-lapte-pentru-platile-APIA-pe-cap-de-animal

Subventii bovine 2020: Numarul minim de vaci de lapte pentru platile APIA pe cap de animal!

Material realizat de si preluat de pe www.agrointel.ro

Numar minim de capete de vaci pentru subventiile de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Crescatorii de animale cu efective mici in exploatatii sunt interesati de numarul de exemplare de taurine pe care trebuie sa le detina si conditiile in care acestea pot beneficia de cele doua subventii achitate prin APIA: Ajutorul National Tranzitoriu si Sprijinul Cuplat Zootehnic.

Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) a avut in Campania 2019 un cuantum de 379,7155 euro/cap de animal iar APIA a anuntat oficial care sunt actele si conditiile specifice pentru aceasta forma de ajutor in anul 2020.

Beneficiarii sprijinului cuplat pentru vaca de lapte sunt fermierii activi, crescatori de animale din speciile bovine, in functie de efectivul de animale solicitat de beneficiar, mai exact vaci de lapte care nu au beneficiat in anii anteriori de sprijin cuplat pentru categoria taurine din rase de carne si metisii acestora.

In cazul raselor de vaci pentru lapte conditii de acordare specifice sunt urmatoarele:

a) fermierii solicita sprijin cuplat pentru un efectiv cuprins intre minim 10 si maxim 250 de capete vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar, cu exceptia celor din UAT-urile din zona montana, care pot solicita SCZ pentru un efectiv cuprins intre 5 si 250 capete de lapte, inclusiv, pe beneficiar, care nu au beneficiat de sprijin cuplat-categoria taurine de carne si metisii acestora in anii anterior, pe beneficiar, in exploatatii cu cod ANSVSA;

Nota redactiei: Scaderea de la 10 la 5 capete minim, in zona montana, s-a aplicat doar pentru SCZ Lapte! Asadar pentru fermierii care detin rase de carne, sprijinul cuplat se acorda pentru un efectiv de animale de minimum 10 si maximum 250 de capete taurine de carne, inclusiv, pe beneficiar, in exploatatii cu cod ANSVSA.

Informatiile publicate de Agrointeligenta – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea in PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom actiona in consecinta.

CITESTE MAI MULT AICI

Foto credit www.pexels.com