Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine! Cuantum ajutor, termen plată!

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine! Cuantum ajutor, termen plată!
Ajutoare de stat: Comisia Europeană aprobă schema de ajutor de stat în valoare de 44 milioane euro propusă de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine în contextul invadării Ucrainei de către Rusia. Cuantumul maxim acordat unei ferme este 250.000 euro/fermă, ajutorul va fi plătit până la 31 decembrie 2023, anunță un comuncat al Executivului European transmis Agroinfo.
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 44 de milioane EUR (217,7 milioane RON) propusă de România pentru a veni în ajutorul crescătorilor de bovine în contextul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat adoptat de Comisie la 23 martie 2022.
În cadrul acestei scheme, ajutoarele vor fi acordate sub formă de granturi directe. Scopul schemei este compensarea beneficiarilor eligibili pentru o parte din costurile suplimentare suportate ca urmare a creșterilor de prețuri pentru combustibil, energie și furaje. De asemenea, prin această schemă se dorește sprijinirea crescătorilor în depășirea dificultăților financiare ale acestora legate de actuala criză geopolitică.
Comisia a concluzionat că schema propusă de România respectă condițiile stabilite de Cadrul temporar de criză. În special, ajutoarele (i) nu vor depăși 250 000 EUR per beneficiar și (ii) vor fi acordate până la 31 decembrie 2023.
Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată și proporțională pentru remedierea unei perturbări grave a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite de Cadrul temporar de criză. Pe baza acestor concluzii, Comisia a aprobat schema de ajutor în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, precizează comunicatul Comisiei Europene.
Sursă: APIA; Agroinfo

LEAVE REPLY

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *